Diş Sağlığı İçin Faydalı Besinler Neler – Sağlıklı dişlere sahip olmak için hangi besinleri bol bol tüketmeliyiz
Ağız bakımı, fırçalama ve diş ipinin daha fazlasını gerektirir. Gülümsemenizin parlak ve güzel kalmasını sağlamak için faydalı birçok iyi alışkanlık vardır. Ancak günlük yiyeceklerin tüketilmesi sonrasında diş temizliğini göz ardı etmeyin.
Aşağıdaki gıdalar dişleriniz için çok faydalıdır .Diş çürüğü ve diş eti hastalıklarını önlemenin yanı sıra daha sağlıklı dişler ve diş etleri için yardımcı olur.
Peynir sevenler için iyi haberler var – peynir dişlerin asit erozyonuyla mücadele etme yeteneği nedeniyle dişler için bir süper besindir.
Ekmek, şeker, narenciye veya soda ile her öğün yemek yediğinizde dişleriniz diş çürümesine ve asitlere neden olur. Yemekten sonra peynir yemek, yemek sonrası geride kalan aside karşı koyabilir.
Dişlerinizi ve diş etlerini hastalıklardan korumak için diyetinizde yeterli kalsiyum almak önemlidir. Bununla birlikte, vücudunuz yeterli miktarda D vitamini içermediğinde tüm bu kalsiyumu ememez. Yağlı balıklar, dişlerinizin ve diş etlerinizin hastalıklarına karşı tam olarak korunmasına yardımcı olur.
Portakalın açız ve diş sağlığına faydalı olduğuna inanmak zor olabilir. Portakallar bir narenciye meyvesidir. Bununla birlikte, turunçgildeki C vitamini kan damarlarını ve bağ dokusunu güçlendirir ve iltihabı azaltarak dişeti hastalığının ilerlemesini yavaşlatır. Özellikle kış aylarında portakal, greyfurt ve diğer narenciye meyvelerini daha fazla tüketmeye dikkat etmeniz gerekir. Unutmayın ki turunçgilleri yedikten sonra dişlerinizi yarım saat sonra fırçalamanız gerektiğini unutmayın.
Tükürük % 99,5 sudan oluşur. Dehidrasyon, ağızda hasara yol açarak tükürüğünüzü kalınlaştırabilir.
Tükürüğünüzdeki su seviyesinin fazla olması, gıdaların parçalanması, bakteriyel asitin nötralize edilmesi, sabahları daha temiz bir ağız kokusu ev diş çürümesinin önlenmesi için gereklidir. Su hala bir diş fırçası ve diş ipi kadar iyi olmasa da, gıda artıklarını durulayarak plağı azaltmaya yardımcı olabilir. Kahve içtikten veya başka leke verici yiyecekler içtikten sonra su ile durulama, dişlere lekelenmeyi azaltmaya yardımcı olabilir.
Kullanışlı bir diş fırçasına sahip değil misiniz? Yüksek lifli meyveler ve sebzeler diş fırçasının alternatifi olabilir. Yüksek lifli gıdalar, diş fırçanızın diş fırçalama yöntemine benzer şekilde fırçalar ve ihtiyaç duydukları fazladan çiğnemeden dolayı tükürük üretimini uyarır.
Salata yeşillikleri, sulu meyveler ve sebzelerdeki yüksek su içeriği ile birlikte şeker içeriklerini dengelemeye yardımcı olur. Taze havuç, kereviz, salatalık ve elma tüketimi diş temizliği için önemi katkılar sağlayacaktır.
Yeşil ve siyah çayda bulunan polifenoller, dişlerinizde plağa neden olan bakterilerle etkileşerek onları öldürürler. Bakteriler ağzınızdaki şekerler ile beslenirler ve bir kez çoğaldıklarında diş minesindeki asitleri yok ederler. Bu, çayı ağızda asit üreten bakterilerin varlığını baskıladığı için yemek sırasında veya sonrasında tüketmek gerekir.
Evet, doğru duydunuz. Çikolata! En az% 70 kakao bulundurduğu ve bilinçli tüketildiği sürece dişler için faydalıdır. Koyu çikolata, diş minesinin sertleşmesine yardımcı olduğu gösterilen dişlerinizin diş çürümesine daha az duyarlı hale gelmesini sağlayan CBH denilen bir bileşiğe bağlı olarak dişler için bir süper besindir. Ancak, her çeşit çikolata sizin için iyi değildir. Kakao çekirdeği sizin için faydalı besinleri barındırır – çikolatanın kendisi değil .
Bu yüzden koyu çikolata seçeneğini tercih ettiğinizden emin olun ve daha sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın.
Ortodonti tedaviniz devam ediyorsa ve Diş teli kullanıyorsanız., findıklı çikolatadan kaçınmak gerekir. Ayrıca çikolatanızı buzdolabında değil oda sıcaklığında muhafaza ediniz.
Diş Sağlığı İçin Faydalı Besinler Neler
diş dostu yiyecekler
diş sağlığına zararlı yiyecekler
diş etine iyi gelen meyveler
sağlıklı dişler için hangi besinleri tüketmeliyiz
sağlıklı dişlere sahip olmak için hangi besinleri bol bol tüketmeliyiz
dişlerin sağlıklı olması için neler yapmalıyız
sağlıklı dişlere sahip olmak için hangi besinleri yemeliyiz
sağlıklı dişlere sahip olmak için hangi besinleri tüketmeliyiz